Soger Per Sivle ; ny utgåve ved Halldis Moren Vesaas ; med etterord av Tormod Haugen

By: Material type: TextTextSeries: Klassikarserien for barn. Ny rekkje ; 3Publication details: Oslo Samlaget 1993Description: 100 sISBN:
  • 8252141455
  • 9788252141450
Contained works:
  • Sivle, Per 1857-1904 Berre ein hund
  • Sivle, Per 1857-1904 Ein treskilling treskilling
  • Sivle, Per 1857-1904 Fante-Nils
  • Sivle, Per 1857-1904 Heimedøypt
  • Sivle, Per 1857-1904 Hjelpelaus
Contents:
Inneheld 5 noveller
Summary: Dette er ei ny utgåve av dei klassiske barneforteljingane av Per Sivle, kor språket er varsamt modernisert av Halldis Moren Vesaas, og med eit etterord av Tormod Haugen. Her er forteljinga "Ein treskilling", som fortel om dei kvalar ein nyslått treskilling kan føre til når Per vel pengestykket og ikkje menneska rundt seg. Vidare er det forteljinga "Berre ein hund", om einhund som mister eigaren, søkjer kjærleik og blir avvist. "Fante-Nils" handlar om Per og venen Fante-Nils. Per er ærekjær og toler ikkje at venen er så flink på skolen. Per lyver på venen, og får han utstøtt. I "Heimedøypt" møter vi Per som angrar seg for det som hende med Fante-Nils. Den siste forteljinga "Hjelpelaus", har form av evnetyret. Sogene er lagde imunnen på ein gut, Per, i alderen 9-14 år. Vi kjem nær det som skjer i Per via ei ytre spanande handling.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

1. utg.: 1887

Nynorsk tekst

Inneheld 5 noveller

Dette er ei ny utgåve av dei klassiske barneforteljingane av Per Sivle, kor språket er varsamt modernisert av Halldis Moren Vesaas, og med eit etterord av Tormod Haugen. Her er forteljinga "Ein treskilling", som fortel om dei kvalar ein nyslått treskilling kan føre til når Per vel pengestykket og ikkje menneska rundt seg. Vidare er det forteljinga "Berre ein hund", om einhund som mister eigaren, søkjer kjærleik og blir avvist. "Fante-Nils" handlar om Per og venen Fante-Nils. Per er ærekjær og toler ikkje at venen er så flink på skolen. Per lyver på venen, og får han utstøtt. I "Heimedøypt" møter vi Per som angrar seg for det som hende med Fante-Nils. Den siste forteljinga "Hjelpelaus", har form av evnetyret. Sogene er lagde imunnen på ein gut, Per, i alderen 9-14 år. Vi kjem nær det som skjer i Per via ei ytre spanande handling.

There are no comments on this title.

to post a comment.